نخبگان مشکلات جامعه را شناسایی کنند و راهکار بدهند

رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه:

نخبگان مشکلات جامعه را شناسایی کنند و راهکار بدهند

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین عماد گفت: راهبرد کلانی که در امور نخبگان تأیید است، رسیدن به نقطه مطلوبی است که طلبه استعداد برتر با دارا بودن سند چشم‌انداز و نقشه راه مسیر را هموار کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت‌الاسلام والمسلمین عماد، رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه در سومین گردهمایی استعدادهای برتر روز پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳ در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، ایشان با اشاره به ویژگی‌های هویت طلبگی و روحانیت، بیان کرد: هویت طلبگی با چند ویژگی خاص از سایر هویت‌های صنفی متمایز می‌شود مانند علم بنیان بودن که بدون آن هویت طلبگی شکل نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: مورد دوم، هزینه کردن هویت طلبگی در راستای سعادت‌مندی که انسان را برای زیستن در خاک و افلاک مهیا می‌کند، سوم مبنا قرار دادن نگاه تربیتی در هدایت انسان‌ها که همان هویت پیامبر گرامی اسلام در اوج اخلاق و تواضع است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عماد افزود: مورد چهارم از ویژگی‌های ممتاز هویت طلبگی، وفاداری به حق و حقوق مردم است و مورد آخر، دفاع از نظام حق و مردم و مبارزه با نظام باطل از دیگر ویژگی‌های هویت طلبگی و روحانیت است که باید در اوج از آن برخوردار باشیم.

رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه ابراز کرد: هویت جدیدی که به این چهار ویژگی اضافه می‌شود و آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، هویت استعدادهای برتر و جوامع نخبگانی است، حال این سؤال مطرح می‌شود که وجه تمایز آن نسبت به سایر جوامع حوزوی چیست؟

وی عنوان کرد: یکی از ویژگی‌های بارز جامعه نخبگانی آن است که نه‌ تنها گره خود را باز و راه خود را هموار می‌کند و منتظر کمک از جانب کسی نیست، بلکه دستگیر دیگران است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عماد ادامه داد: کسی که گره‌گشای مشکلات و مسائل خود نیست و در مقابل آن دستش بسته است، نخبه واقعی نیست زیرا جامعه نخبگانی باید راهگشای مشکلات قرار گیرد.

وی مطرح کرد: راهبرد کلانی که در امور نخبگان مورد پسند و تأیید قرار می‌گیرد؛ رسیدن به آن نقطه مطلوبی است که هر طلبه استعداد برتر با دارا بودن یک سند چشم‌انداز و نقشه راه با اهتمام هر چه بیشتر، بتواند مسیر خود را هموار کند.

نقش‌آفرینی در میان شئونات طلبگی

مدیر مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه گفت: دستگاه‌های ذی‌ ربط با زمینه‌سازی مناسب، عرصه را برای نقش‌آفرینی طلاب استعداد برتر در میان شئونات طلبگی و روحانیت هموار سازد تا طلاب نخبه و استعداد برتر بهترین نقش را برگزیده و در آن به نقش‌آفرینی کنند.

وی ادامه داد: بهترین و کلیدی‌ترین نقشی که طلاب بتوانند در آن به نقش‌آفرینی بپردازند، آن است که با کم‌ترین میزان فعالیت و صحنه‌گردانی، بیشترین میزان اثر گذاری را حاصل کنند و در این مسیر باید با چالش‌های موجود، موانع و فشارهای مختلف مقابله کرد تا به بالاترین و اثربخش‌ترین میزان نقش‌آفرینی نائل آمد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عماد در پایان گفت: در این مسیر باید تمام اهتمام بر آن باشد که خروجی این نقش‌آفرینی عالمانه و هدفمند باشد تا طلاب در بهترین نقش قرار گیرند.

لینک خبر در اینجا